Drugbeleidsplan Brugge

Het drugbeleidsplan Brugge bevat de visie, missie en strategische doelstellingen die Stad Brugge wil nastreven, opdat er een integrale en gecoördineerde aanpak mogelijk is van de fenomenen alcohol en drugs, waarbij de drie pijlers (preventie, repressie en curatie) vertegenwoordigd zijn. Dit plan werd opgemaakt door Stad Brugge in samenspraak met diverse organisaties met een opdracht in drugpreventie. Het plan loopt vanaf 2021 tot en met 2025 en werd geconcretiseerd aan de hand van een actieplan.

Het nieuwe drugbeleidsplan is een breed en holistisch plan dat meer bevat dan alcohol en andere drugs. Ook medicatie, gokken en gamen komen aan bod.

In onderstaand filmpje geeft Iris Maertens een woordje uitleg bij het nieuwe drugbeleidsplan. 

Ondersteuning intermediairs

De coördinator drugbeleid is verantwoordelijk voor de regie van dit plan. Een belangrijk deel van de opdracht is het ondersteunen van organisaties of intermediairs die in aanraking komen met (mogelijke) gebruikers van alcohol en/of andere drugs. De coördinator staat klaar om informatie te geven over middelen, educatief materiaal, de hulpverlening of wanneer u iets wenst te signaleren inzake alcohol en andere drugs in uw buurt. De coördinator is geen hulpverlener of politieagent en neemt geen begeleiding van personen op zich. 

Wie graag op de hoogte blijft van de acties die de stad en haar partners organiseren, kan zich inschrijven op de digitale nieuwsflits.  

Heb je vragen over drank, drugs, pillen of gokken? Op zoek naar informatie of documentatie? Op zoek naar hulp? Of een eerste advies?

Logo Druglijn

De DrugLijn helpt je graag op weg. Anoniem, objectief en zonder te oordelen of veroordelen. Je krijgt steeds een antwoord op maat. Je kunt de druglijn bellen op 078 15 10 20 of skypen, mailen en chatten via de website www.druglijn.be.  

 

In Brugge kan je ook terecht bij het Drugs Expertise Team. Dit team ondersteunt eerstelijnsdiensten, geeft advies, doet screening en indicatiestelling, en leidt toe tot gespecialiseerde gezondheidszorg in geval van (een vermoeden van) een illegale drugproblematiek bij minder- en meerderjarigen. Het DET is bereikbaar op 050 44 77 77.

Contactinformatie

Contactpersonen