Wist je dat …
- ... de Brugse regio de hoogste concentratie aan culinaire onderscheidingen heeft per inwoner?
- ... Brugge het eerste culinaire festival in België lanceerde?
- ... zo’n 8.000 foodies dagelijks recensies over Brugse restaurants posten op Facebook?
- ... bijna elke Belgische chef, bakker of slager in Brugge heeft gestudeerd en dat er hier veel zijn blijven plakken? Er is bijna op elke hoek van de straat een lekker adres te vinden.
Brugse topproducten
Brugge ligt bovendien pal aan de Noordzee, dus een dagelijkse verse visaanvoer is verzekerd. En we worden omringd door een vruchtbare bodem waardoor elke chef in Brugge met lokale topproducten kan werken.
We kunnen dan ook met recht en reden zeggen dat Brugge de bakermat is van de gastronomie in België/Vlaanderen.
Als bezoeker proef je dat bij elke hap, of het nu om een ontbijt, een lichte lunch of een uitgebreid diner gaat.
Flavourite Bruges als culinair eco-platform
Daarom creëerden we het coöperatief merk Flavourite Bruges: via opleiding, productie, serveren of proeven, introduceren we een culinair eco-platform dat mensen verbindt met gastronomie door gastronomie. We brengen ons talent op smaak als stad, als gemeenschap, om Brugge te bekronen als de favoriete plek van culinaire opwinding.
Het merk is nog jong, maar er staan al heel wat acties op de planning. We zullen de gastronomische troeven van Brugge regelmatig uitspelen en promoten alle (komende) acties via sociale media.