FAVV houdt controleacties in Brugge; stadsbestuur organiseert infosessies op vrijdag 3 mei

30
apr
2019

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) controleert handelaars op geregelde tijdstippen. Deze controle gebeurt in principe onaangekondigd. Het FAVV kiest daarnaast elk jaar een gemeente of stad uit om gedurende een hele week geconcentreerde controles uit te voeren in de volledige distributiesector. Dit jaar komt de distributiesector in de Brugse rand aan de beurt (postnummers 8200 en 8310) in de week van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni 2019.

Het stadsbestuur verleent zijn medewerking aan deze actie en organiseert vooraf, samen met het FAVV, twee infosessies. Het FAVV geeft tijdens deze infosessies uitgebreid informatie over onder andere de regelgeving, de gebruikte checklists en de organisatie van de controles.  Tijdens de infosessies zullen de aanwezigen een informatiebundel ontvangen en vragen kunnen stellen.

De sessies vinden plaats op vrijdag 3 mei 2019:

  • Om 15.30 uur in Daverlo (Dries 2, 8310 Brugge)
  • Om 19.00 uur in de Magdalenazaal (Magdalenastraat 27, 8200 Brugge)

Burgemeester Dirk De fauw: “Als stadsbestuur hechten we groot belang aan de voedselveiligheid voor onze bewoners. Tijdens de infosessie wordt de levensmiddelenwetgeving op een begrijpelijke manier uitgelegd en rechtstreeks in verband gebracht met de praktijk. Informeren, sensibiliseren, motiveren, daar draait de eerste fase van deze actie rond. Operatoren worden aan het werk gezet om de puntjes op de ‘i’ te zetten.”

“De normen kennen, begrijpen en toepassen om de voedselveiligheid en de verwachtingen van de consument te waarborgen: dat is het doel van deze aangekondigde controleactie die we organiseren in nauwe samenwerking met Stad Brugge die de infosessies faciliteert”, zegt ir. Hubert Gheysens, sectorhoofd WVL DIS.

De tweede fase van de actie omvat de controleweek: deze vindt plaats van maandag 3 t.e.m. vrijdag 7 juni 2019. Ongeveer 400 zaken actief in de distributiesector zullen gecontroleerd worden. Dit zijn bakkers, slagers, detailhandels, restaurants, gemeenschapskeukens, crèches, schoolkantines, marktkramers…

De globale controleresultaten zullen achteraf gecommuniceerd worden.