Registratie privéslachting en slachtbewijs

Wanneer je een dier wil slachten moet dit geregistreerd worden.  De registratie moet persoonlijk en éénmalig gebeuren door de eigenaar van het dier in de gemeente waar de eigenaar is ingeschreven.

Aflevering van het slachtbewijs is nodig voor particuliere thuisslachting van varkens, schapen en geiten enz.  
Per dier wordt een afzonderlijk slachtbewijs opgemaakt.

Bij een particuliere thuisslachting (varkens, schapen en geiten) dient de slachtingsaangifte minstens 2 werkdagen op voorhand door de eigenaar te gebeuren bij de gemeente van je woonplaats. Een slachtingsaangifte blijft 8 dagen geldig.

Runderen en paarden mogen enkel in een slachthuis geslacht worden. Wanneer de particuliere slachting in het slachthuis plaatsvindt, gebeurt de aangifte in het slachthuis. 

Voorwaarden

De eigenaar van het dier moet in Brugge gedomicilieerd of ingeschreven zijn.

Procedure

1/ online aanvragen via webformulier

  • vul het online webformulier in.
  • U kan kiezen om het slachtbewijs via mail te ontvangen ofwel om het slachtbewijs af te halen in onze dienstverleningslocaties. Team burgerzaken laat u weten wanneer het document klaarligt om af te halen indien u voor ophalen koos.

2/ telefonisch contact voor afspraak

  • Een medewerker vraagt alle gegevens nodig om het slachtbewijs te kunnen opmaken.
  • U kan kiezen om het slachtbewijs via mail te ontvangen ofwel om het slachtbewijs af te halen in onze dienstverleningslocaties. Team burgerzaken laat u weten wanneer het document klaarligt om af te halen indien u voor ophalen koos.

Bedrag

Gratis

Regelgeving

Omzendbrief met betrekking tot particuliere slachtingen, datum 22/09/2014.

Contactinformatie